D-Link въвежда на пазара “зелени” Ethernet продукти

Мрежовата компания D-Link пуска на пазара нови "Green Ethernet" продукти, стана ясно на пресконференция в София. Портфолиото включва настолни комутатори, които намаляват консумацията на електроенергия с до 44 процента, благодарение на специалния режим „stand by”. През 2008 г. "зелената" характерстика ще бъде внедрена и в популярната серия управляеми комутатори на компанията – xStack.
 
Пазарният дял на компанията в сегмента на малкия и среден бизнес възлиза на 23,9%, съобщи

Кевин Уен, президент на D-Link за Европа. 24% процента от приходите на мрежовата компания идват от европейския пазарВ частност, българският пазар се разраства много бързо, особено след влизането на страната в Европейския съюз, добави Уен.
 
Бизнесът на D-Link у нас бележи ръст от 80% годишно, заяви  Анелия Чакърова, представител на компанията за България. От особена важност е присъединяването на страната ни към лансираната през 2005 г. Европейската партньорска програма Partner+ на D-Link, в която участват 19 страни. Целта на програмата е да повиши ангажираността и мотивацията на партньорите, както и тяхната компетентност чрез включване в една обща мрежа, независимо от големината на пазара, на който оперират.
 
Partner+ създава еднакви условия за всички риселъри, като им предлага множество предимства – промоции и специални проектни цени, отстъпки, обучение за ИТ специалистите, демо оборудване и др.
 
Местното представителство на D-Link ще се стреми да запази лидерската позиция на D-Link на потребителския пазар у нас чрез иновативни мултимедийни решения на конкурентни цени, заяви Анелия Чакърова. На бизнес пазара компанията ще предлага завършени мрежови решения и ще привлича стратегически клиенти.

Коментар