Обявени са резултатите в конкурса за студентска стипендия на JobTiger

На 25 септември 2007, вторник, на пресконференция в Хотел Кристал Палас, гр. София бяха обявени резултатите и спечелилите в конкурса за студентска стипендия на JobTiger 2007/2008 г.
Условие за участие в конкурса тази година беше написването на есе на тема “С какво (ще) ме промени работата?”. В конкурса взеха участие 116 студенти от различни български университети. Участието в конкурса, както и спечелването на награда или стипендия не е обвързващо условие за работа в структурата на Джобтайгър ООД. С това компанията ни дава своя принос и пример за промяна на пазара на труда и за по-тесен и ползотворен диалог между младите хора и бизнеса.
За финалния кръг – устна защита на есетата от финалистите пред жури (под формата на интервю) – се класираха 6 кандидат-стипендианти.
Стипендията спечели:
·                     Венцислава Станчева, УНСС, специалност „Финанси”.
Поощрителни награди, в размер на 250 лв еднократно, спечелиха:
·                     Елия Атанасова, СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Социология”;
·                     Лилия Моллова, УНСС, специалност „Маркетинг”.
Поощрителни награди, в размер на 100 лв еднократно, спечелиха:
·                     Стела Градена, СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Икономика”;
·                     Надежда Аргирова, УНСС, специалност „Финанси”;
·                     Даниела Пеева, УНСС, специалност „Финанси”.
Стипендия "JobTiger" се учреди за първи път през 2004 г., като продължение на социалната политика, водена от екипа на JobTiger, в помощ на студентите и младите специалисти и тяхната професионална реализация в България. Стипендията е в размер на една минимална работна заплата месечно и е за една учебна година (1 октомври – 30 юни).
В конкурса може да участва всеки български гражданин, студент в университет в България, редовна или задочна форма на обучение, за степен бакалавър или магистър.

Коментар