Xerox с ново устройство “четири в едно” за бизнеса

Ново мултифункционално устройство на Xerox ще повишава ефективността на работа в малки и средни офиси. В черно-белия модел Phaser 3200MFP компанията набляга на висока производителност, много функции и опростена експлоатация.
Компактното устройство е от типа 4-в-1 и обединява функциите на принтер, копир, цветен скенер и факс. Предлага се в две разновидности – базов модел и мрежова конфигурация.
Phaser 3200MFP предлага реална резолюция на печат от 1200 dpi и идва с 64 МВ памет и процесор на 300 MHz. Скоростта на печат и копиране достига 24 страници в минута, което го прави едно от най-бързите устройства в своя клас.
Phaser 3200MFP може да сканира цветни документи с резолюция 4800 dpi, благодарение на новата версия на програмата Xerox Nuance Paperport и ABBYY FineReader OCR. Този софтуер позволява на потребителя да съхрани сканираното изображение директно на своя компютър, където може да го обработва, да извлича текста и да го изпраща. Сканирането може да бъде както в черно-бял, така и в цветен режим, а файловете – в различни формати, вкл. Microsoft Word, Excel, PDF, JPEG, TIFF.
Устройството владее и функцията Scan to Network, която доскоро се предлагаше само с мултифункционални устройства от висок клас, посочват от компанията. Това означава възможност за сканиране на документ към което и да е PC от мрежата, като пътят на файла може да се избере от дисплея на мултифункционалното устройство.
Функцията Secure Fax Receive съхранява получените факсове в паметта на устройството до момента, в който потребителят не пожелае да ги изтегли чрез въвеждане на личен ПИН-код. Fax Forward to E-mail пък позволява факсът да бъде настроен така, че да препраща получените документи към електронната поща, което също подобрява сигурността на информацията.
Чрез функцията PC Fax Send, потребителите могат да изпращат факсове направо от персоналния компютър. Тази функция може да се интегрира в приложението за електронна поща, което позволява управление на всички входящи и изходящи документи само с помощта на една програма. Крайният резултат е, от една страна, улеснение за потребителя, и, от друга, оптимизиране на документооборота във фирмата.
Функцията ID Card Copy позволява копиране на двете страни на персонални документи, като шофьорски книжки, лични карти, застрахователни полици, върху един лист.
Phaser 3200MFP вече е достъпен и на пазара у нас на цена около 325 евро с ДДС.

Коментар