Apple Expo – ябълката обидена на портокала?

Най-голямото европейско изложение на марката с ябълката протича в Париж в очакване на новини за разпространението на iPhone във Франция. Миналата седмица генералният директор на Orange, Дидие Ломбар, обяви за партньорството на най-големия френски мобилен оператор с Apple, но новината не беше потвърдена от Купертино. Не е известна нито датата, нито цената, на която ще се появи телефонът във Франция.

Засега на официалния щанд на Apple няма и помен от iPhone. Темата за телефона не присъства в програмата на салона и не е предвидена конференция на Стив Джобс или друг високопоставен кадър на компанията. Единствено фирмите, произвеждащи аксесоари за iPod, агресивно рекламират тяхната съвместимост с мултимедийния телефон.

Мълчанието на Apple породи нова вълна от слухове, сред които изпъква хипотезата, че Ябълката се е обидила на Портокала за преждевременния анонс.

Знак, че нещо не е наред в тандема Apple-Orange, е и фактът, че Orange изобщо отсъства от салона. Миналата година мобилният оператор имаше щанд и представяше 3G модеми, PCMCIA карти и смартфони, съвместими с Макинтош.

Изложението ще продължи до събота, но професионалистите вече коментират, че за втора поредна година Apple не използва форума в Париж, за да обяви нови продукти, а демонстрира вече утвърдени модели.

Коментар