Сартира голям търг за антивирусен софтуер

Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) откри обществена поръчка за доставка на софтуерни лицензи за антивирусна защита на персонални компютри и мрежи.
Търгът предвижда доставка, внедряване и поддръжка за срок от три години на цялостно решение за защита от вируси и всички други заплахи като спам, адуер, фишинг, спайуер и потенциално опасни приложения. Решението трябва да осигури защита от злонамерени атаки през интернет или локална мрежа чрез персонална защитна стена (personal firewall).
Защитата на пощенски кутии през имейл шлюз трябва да включва както предпазване от вируси и спам, така и възможност за задаване на правила и политики за електронната поща. Задължително условие е решенията за защита да се управляват през една обща административна конзола и да работят през един сервизен агент на работните станции.
Изпълнителят ще има ангажимент и за пълна техническа поддръжка за периода на лиценза. Основен потребител на доставяните по тази поръчка лицензи ще бъдат областните, общинските и други администрации.
Антивирусният софтуер трябва да осигури нормалната експлоатация на мрежите и компютрите, свързани към интернет, и тяхната защита срещу нежелани търговски съобщения, злонамерени атаки, целящи разрушаване на системите или достъп до важна информация, посочват от МДААР.
При оценяването на офертите 60% тежест ще има предлаганата цена, 30% е тежестта на техническите параметри на предлагания софтуер и 10% – възможностите на кандидата за доставка и поддръжка. Крайният срок за подаване на офертите от кандидатите е 26 октомври.

Коментар