Бордът на Apple иска от Тим Кук спешни иновации

Тим Кук вече изпитва сериозен натиск от борда на Apple, заради забавения темп на иновации в продуктите на компанията

Тим Кук изпитва натиск от борда на Apple, заради липсата на иновации

Бордът на директорите на Apple е загрижен от слабия темп на иновациите в компанията напоследък. Според топ мениджърите, при управлението на Стив Джобс ситуацията е била различна.

Настоящият CEO Тим Кук изпитва натиск от борда на директорите, твърди Fox Business Network. От него се иска възможно най-скоро да предприеме стъпки за подобряване на иновативността на Apple.

Доверието в Тим Кук остава, той не търси нова работа и няма да бъде уволняван, подчертава Fox.

Бордът на директорите обаче иска да знае какво да очаква от компанията в близко бъдеще, влизат ли в плановете й перспективни и иновативни продукти, които да поддържат темповете на растеж.

Очаква се Тим Кук да даде отговор на тези въпроси на 24 август – тогава се навършват две години, откакто той наследи Стив Джобс на поста главен изпълнителен директор на Apple. Вероятно скоро след годишнината компанията от Купертино ще обяви нови продукти и ще докаже своята иновативност.

Коментари по темата: „Бордът на Apple иска от Тим Кук спешни иновации”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Apple никога не е била иновативна фирма. Под това че “искат иновации” по-скоро се разбира че се искат “маркетивгови постижения”. Нов продукт в който не новите технологии са впечатляващи, а това че продуктът е натрапен на публиката като такъв.

  2. :о)

    Не знам как “се искат” иновации…това да не е нива да седнеш да я прекОпаш…
    Гениите като Джобс не стават такива по заповед, те просто се раждат гении 🙂

    Предвиждам Епъл да се върне там където беше преди връщането на Джобс…средна компанийка с дейност основно за хАмериканския пазар 🙂

Коментар