Финална Windows 8.1 излиза през октомври

Обновлението Windows 8.1 ще предложи подобрен дизайн на онланй магазина Windows Store

Обновлението Windows 8.1 ще предложи подобрен дизайн на онланй магазина Windows Store

Финалната версия на Windows 8.1 ще излезе приблизително в средата на октомври, твърди Мери Джо Фоли от ZDNet, позовавайки се на източници от Microsoft.

По-рано същият автор съобщи, че RTM версията на новата ОС ще тръгне към производителите през август, което се оказа вярна прогноза.

Пускането на RTM версия означава, според Microsoft, че е завършен цикълът на разработка и тестване и, че финалният код е достъпен за производителите на персонални компютри.

Според Фоли, между RTM и общодостъпната финална версия на Windows 8.1 ще минат два месеца – време, през което Microsoft ще подготви редица обновления и ще коригира открити грешки в операционната система.

Windows 8.1 е първото голямо обновление на Windows 8, което излиза година след дебюта на новата операционна система. Предварителна версия на Windows 8.1 стана достъпна за сваляне в края на юни 2013 г.

По-рано представители на Microsoft съобщиха, че обновлението отчита многобройните потребителски препоръки. Основните от тях са били връщането на бутона „Старт”, характерен за предходните версии на Windows, и добавянето на възможност за зареждане на системата в режим „Десктоп”.

Що се отнася до бутона „Старт”, потребителите на Windows 8.1 Preview не получиха желания резултат. Вместо познатото меню в долния ляв ъгъл се появи логото на Windows 8, при натискане на което излиза екран „Старт”.

Windows 8.1 подобрява дизайна на магазина Windows Store, в който вече има над 200 000 приложения. Ъпдейтът включва също разширени възможности за персонализация, търсене на информация в интернет вътре от операционната система, обновени приложения и подобрена многозадачност.

Накрая, в състава на Windows 8.1 влиза уеб браузър Internet Explorer 11, който се отличава с подобрени енергийна ефективност и табове, поддръжка на WebGL и по-бърза работа с JavaScript.

Очаква се, че през октомври заедно с финалната версия на Windows 8.1 ще изле и второ поколение таблети под нейно управление от различни производители, включително Microsoft.

Коментари по темата: „Финална Windows 8.1 излиза през октомври”

добавете коментар...

  1. Koleto

    E a dano go koregirat za desktop polzvane, 6toto tova mu e osnovniq nedostatuk.

  2. kloddy

    За кога ще излиза, то дойде врме за 9та

Коментар