Карл Айкан купил голям пакет акции на Apple

Карл Айкан оскъпи акциите на Apple със съобщение в Twitter

Карл Айкан оскъпи акциите на Apple със съобщение в Twitter

Милиардерът Карл Айкан, притежател на голям пакет акции в Dell, обяви в Twitter, че е направил сериозна инвестиция и в Apple.

Макар и да не съобщава колко точно акции на Apple е купил, Айкан определя сделката като голяма. Състоянието на известния предприемач се оценява на 12,5 милиарда долара.

По думите на Айкан, Apple е крайно недооценена компания. Неговият дял в ИТ гиганта от Купертино ще стане известен на по-късен етап, от официалните документи на компанията, които тя е длъжна да подава в регулаторните органи.

Айкан твърди също, че се е срещнал с Тим Кук, настоящия CEO на Apple. От компанията потвърждават този факт, предаде All Things Digital.

„Ние ценим високо интереса и инвестициите на всички наши акционери. Тим имаше днес много позитивен разговор с г-н Айкан”, казват от компанията.

Вчера акциите на Apple поскъпнаха със 17 долара, спрямо понеделник, достигайки $484. От началото на 2013 година ценните книжа на компанията загубиха 12% от стойността си, а в сравнение с историческия максимум от $700,09 през 2012 г. – спадът е 33%.

Коментар