Макс Телеком ще предлага VoIP услуги с технология на Атрактел

Белгийската компания Атрактел, разработваща VoIP решения за средния и малък бизнес, стана партньор на българския оператор от четвърто поколение Макс Телеком, който ще предлага гласови услуги с 0999.
Клиентите на Макс Телеком ще използват възможностите на софтуерния телефон Zoiper от Атрактел, специално пригоден за разговорите на новия оператор, които ще бъдат напълно безплатни за абонатите и на много по-ниски цени с други оператори за страната и чужбина.
Атрактел очаква сделката с Макс Телеком да постави началото на поредица партньорства в бъдещи съвместни проекти, заяви Йоахим Ванхьоверзвеен, изпълнителен директор на белгийската компания.
Макс Телеком, от своя страна, е амбицирана да “разруши традиционните разбирания за комуникации в България”, по думите на изпълнителния директор на оператора Красимир Стойчев.
Макс Телеком притежава индивидуална лицензия за предлагане на далекосъобщителни услуги чрез мрежа от вида „точка към много точки” с национално покритие. Технологията WiMAX позволява предлагане на широк спектър фиксирани и мобилни услуги, вкл. достъп до Интернет, виртуални частни мрежи, гласови услуги, видео и IPTV, при висока скорост на връзката.

Коментар