Джордж Сорос удвоил инвестициите си в Apple

В последните три месеца милиардерът Джордж Сорос е удвоил инвестициите си в Apple, става ясно от отчетния доклад на неговия фонд, публикуван на сайта на комисията по ценни книжа и борси (SEC).

Сорос, чието състояние се оценява на 19,2 милиарда долара, е притежавал 66 800 акции на Apple през второто тримесечие. За сравнение, през първото тримесечие фондът Сорос е имал 26 800 от ценните книжа на компанията, предаде Асошиейтед Прес.

Вчера акциите на Apple се търгуваха за $498,5 едната. При тази цена, участието на Сорос в купертинската компания възлиза на $33,3 млн.

По-рано тази седмица се разчу, че още един от големите инвеститори, милиардерът Карл Айкан, е купил голям пакет акции на Apple. Притежаващият 20 милиарда долара Айкан оскъпи Apple със съобщение в Twitter, че е инвестирал в компанията.

Айкан също така уговаря Тим Кук да извърши обратно изкупуване на акции. Самата Apple по-рано обяви, че планира да изкупи свои ценни книжа за $60 млрд. Според неофициални източници, Айкан е купил акции на Apple за сумата от 1 до 1,5 милиарда долара.

Коментари по темата: „Джордж Сорос удвоил инвестициите си в Apple”

добавете коментар...

  1. Х

    Ей за това аз не си купувавм продукти на Епъл

Коментар