Службите за граничен контрол с нови компютри

Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) ще даде днес компютри и друга техника на ръководителите на служби, осъществяващи граничния контрол. Сред тях са Агенция „Митници", ГД „Гранична полиция", Национална ветеринарномедицинска служба, Фонд „Републиканска инфраструктура", Управление „Пътни такси и разрешителни", Граничен фитосанитарен контрол, съобщават от МДААР.
Министерството ще предостави общо 146 броя терминални устройства за работа на АИФ "Граничен контрол" и електронни четци за документи, 11 сървъра, в комплект с архивиращи устройства, както и устройства, поддържащи безжична свързаност. В рамките на проекта ведомството ще предостави и 136 персонални компютъра и още толкова UPS устройства за поддържане на работни станции.
Техниката ще се използва за въвеждане на системата на плащане „единен фиш" на 11-те гранични контролно-пропускателни пункта, които се явяват външна за ЕС граница.
До момента е изградена безжична комуникация на 84 работни места на ГКПП "Капитан Андреево", "Златарево", "Станке Лесичково" и "Олтоманци". В периода до 20 октомври ще бъде изградена безжична комуникация и на останалите шест ГКПП.

Коментар