Сайънт демонстрира автоматично тестване на Уеб приложения със свободно достъпен софтуер

23-06-2006 – Сайънт
Сайънт демонстрира автоматично тестване на Уеб приложения със свободно достъпен софтуер
Фирма Сайънт бе един от спонсорите на специален семинар, посветен на автоматизираното тестване на софтуер. Форумът, който се проведе в залата на Best Western City Hotel в София, беше организиран от Българската асоциация за качество на софтуера (BSQA). Кои тестове може да бъдат автоматизирани, как автоматизацията да бъде приложена и какви подходи е добре да бъдат използвани, бяха основните теми на обсъжданията.
Бурен интерес в публиката събуди лекцията на Невен Динев, технически директор в Сайънт, който в края на семинара  се включи с непланирана презентация и представи на многобройните слушатели как уеб тестинга може да се приложи със свободно достъпни системи. „ С подходящата комбинация от няколко програми може да бъде достигната подобна функционалност както с комерсиалния софтуер  за автоматично тестване” – сподели Невен Динев. „Разликата  eподобна функционалност както с комерсиалния софтуер  за автоматично тестване” – сподели Невен Динев. „Разликата  e, че използвайки  комерсиални инструменти имате разходи от $3000  до $6000 за всяко работно място, които може да спестите, ако се възползвате от системата, която демонстрирах”. до $6000 за всяко работно място, които може да спестите, ако се възползвате от системата, която демонстрирах”.
Освен „непланираната презентация”, която участниците получиха от Сайънт, единадесет късметлии от публиката бяха зарадвани и с подарък от фирмата. Чрез жребий бяха определени щастливците, които получиха по една от уникалните QA-тениски на Сайънт.
Сайънт е швейцарска фирма за разработване на софтуер, чийто най-голям офис се намира в България. Измежду клиентите на Сайънт са DHL, Boeing, Lockheed Martin, Marconi, SAP, Siemens, Belair, Credit Suisse, Actional, Alliance-Unichem, Министерството на финасите и много други.

Коментар