Google ще кодира всички данни в Cloud Storage

Google ще кодира вместо потребителите данните им в облака Cloud Storage

Google ще кодира вместо потребителите данните им, съхранявани в облака Cloud Storage

Google обяви, че ще кодира по подразбиране всички данни на потребителите на облачната услуга Cloud Storage.

Сървърното кодиране ще се прилага за всички нови данни, постъпващи в облачното хранилище, докато намиращите се вече там ще бъдът шифрирани в близките месеци.

Новата функция освобождава потребителите от ангажимента да кодират сами данните, което е съпроводено с риск от управление на ключове за кодиране и декодиране, отбелязва в своя блог Дейв Барт, мениджър продукти в Google.

„Ние управляваме криптографските ключове от ваше име чрез същите проверени системи за управление на ключове, които Google използва за собствените си кодирани данни”, уверява Барт.

Въпросът за защитата на личните данни на потребителите стана особено актуален след разкритията на Едуард Сноудън за масово следене в интернет от страна на американските спецслужби. Google кодира данните и метаданните чрез уникален ключ с използване на 128-битов стандарт AES (Advanced Encryption Standard).

Коментари по темата: „Google ще кодира всички данни в Cloud Storage”

добавете коментар...

  1. Лебитер

    За предния коментар на “Потребител” – толкова е социално демократично дебилно тъп и идиотски прост. Сигурно някой от неговите роднини по чичина и лелинска линия работят в служба за следене и крадене на информация, за да пише така.

    НЯМА абсолютно НИЩО законно и нормално в това хората да бъдат следени в Интернет без съдебно решение за разследване взето от съд. За простите и тъпи хора давам пример това е същото като да ти влизат в дома и къщата без заповед или разрешително за обиск и за изземване на лични вещи. Абсолютно НЕправилно е да се събира и съхранява информация за следене на хора, които не са извършили нищо незаконно, за да бъдат следени. Обясненията оправдаващи събирането на лични данни за абсолютно всички хора са безумни с това, че хората БИХА могли някога в бъдеще да извършат някое престъпление.

    А през цялото това време докато се чака някой невинен човек без значение дали ще се реши да извърши бъдещото си престъпление или не. Неговите лични данни ще се трупат в удобен вид база с лесен достъп за злоупотреба от спец службите.

    За цивилизацията и другите глупости – разбираемо военните от държава да шпионират военните в друга. Не е нормално държавата да шпионира собствените граждани масово и без причини.

  2. Потребител

    По повод горните “коментарии”:
    – с подобна нагласа на мислене и поведение няма да построим нито социализъм нито капитализъм в страната ни, а ще сме едно нищо което всеки ще използва съобразно целите си;
    – всяка страна, която притежава необходимите технологични и финансови възможности, без значение дали това ще са американси, руски, европейски или азиатски агенции за разузнаване (или шпионаж), би се възползвала от това свое предимство за да прави същото, т.е. да разузнава другите. Тази дейност е присъща на човечеството и е възникнала още с появата на цивилизацията.

  3. :о)

    Абсолютно. 🙂
    Гугъл ще криптира данните от самостоятелни изключени от клона хакери, нооооооооооо
    ще ги предаде всичките на ЦРУ и ФБР да си ги претършуват хубаво 🙂

  4. Много ясно,

    Ако покрай елементарни разсъждения на хора със здрав разум или покрай последните разкрития от Сноудън (а може и да е шпионски театър с по-гадна цел…) зомбираните с реклами гугъл-зрители (а и на други рекламни фирми) – чиято информация гугъл надлежно сканира, за да знае как най-удачно да ги зомбира – се оттеглят от гугъл-киното, тогава няма да има пари за нови зомби услуги и героични обороти, и печалби за инвеститорите. Ще да са се разтревожили собствениците на гугъл.

    Новината общо взето казва: “Глупаци, сега да не вземете да се оттеглите от нашите Интернет услуги, които най-качествено от всички Ви шпионират… Моля, продължавайте да си давате личните данни и кореспонденция на нас, понеже ние най-качествено от всички ги криптираме (и никой освен ние, ЦРУ и другите разузнавателни агенции, на които според разни незаконни закони сме длъжни да ви предаваме и на които сме се продали, няма да има достъп до тях. Шшшшшт… )”.

  5. User

    Каква полза от това след като предават всичко на службите по програмата PRISM.

Коментар