Microsoft осмива iPad в рекламен клип

iPad е неудобен за ползване от студентите, е внушението в нова реклама на Microsoft

iPad е неудобен за ползване от студентите, е внушението в нова реклама на Microsoft

Съперничеството между гиганти като Apple и Microsoft отдавна е излязло извън пределите на технологиите. В много случаи успехът на даден продукт зависи не от неговите функции, а от това как е представен на потребителите.

За да изгради печеливш образ на своите продукти, Microsoft често използва подхода на сравняване с конкурентните предложения. В последната си реклама компанията от Редмънт показва предимства на Windows 8 таблета Lenovo Yoga пред iPad за студентите.

В частност, Microsoft набляга на вградената клавиатура и многозадачността. В 30-секунден видеоклип ученици, ползващи iPad, започват припряно да търсят външната клавиатура, взимат писалки и си водят записки по стария начин или набират непохватно текст на сензорния екран.

Но има едно момиче с Lenovo Yoga, което е на висота в тази ситуация, докато ухажор с iPAd й отвлича вниманието с искане да му изпрати лекцията. Съдейки по реакциите на момичето, то с удоволствие ще даде своите лекции на колегата си.

Коментари по темата: „Microsoft осмива iPad в рекламен клип”

добавете коментар...

  1. 7yjft

    @oss
    Има клипове които сравняват Surface със iPad, но явно си ги пропуснал…

    Ххората са тръгнали на лов за потребители на iPad които са попадали в ситуации подобни на показаната в клипа и не биха имали нищо против да опитат нещо различно.
    В следващия клип ще представят друга ситуация и така докато свят светува…

    Явно Майкрософт се опитват да смъкнат с един куршум два заека – да си рекламират операционната система и същевременно да изчеткат Леново, че идва време за нова вълна Win RT/8 устройства, a сякаш големите ОЕМ се дърпат от WinRT и се назландисват с Win8 и не желаят да си размърдат малко мислите и да предстявят нещо интересно.

  2. oss

    Здравата са окъсали МикроМеките в мобилния сегмент щом сравняват ПЦ макар и ултрабук (Йога) с мобилно устройство като И-пад-а. Трябваше сравнят И-пада със сърфейса който никой не купува.

  3. Били

    че iPad не става за лекциии … ://////// пффф …

Коментар