AVG ще пази гейм компютрите на HP

Софтуерът за интернет сигурност AVG е бил избран от корпорацията HP, за да защитава потребителите на новия й геймърски PC, съобщиха от разработчика на продукта Grisoft. Всеки компютър HP Blackbird 002 ще идва с предварително инсталирана програма AVG Anti-Virus Professional 7.5 с едногодишен лиценз.
Потребителите на Blackbird ще могат да преминат към двугодишен лиценз на AVG Anti-virus Professional 7.5 или към AVG Internet Security срещу допълнително заплащане. Безплатното обновяване на продуктите AVG и преминаването към по-нови версии ще бъде безплатно за броя години, според лицензния период, уточниха от „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД, който разпространява продуктите на Grisoft у нас.
„AVG защитава потребителите на HP, без да намали производителността или да ги притеснява с постоянно изскачащи прозорци“, казва Рик Карлсон, управляващ директор на Grisoft.
Софтуерът на компанията предлага всеобхватна защита, като използва много малко системни ресурси. При специализираните компютри за игри, където производителността е много чувствителна тема, използването на малко памет и процесорна мощ, от който и да е допълнителен софтуер, е критична за поддържане на върховна производителност.
„Някои софтуерни продукти са нужни, а други не са – за играещите е важно да имат както най-добра сигурност, така и оптимална производителност на компютъра“, заяви Рахул Сууд, главен технологичен сътрудник в Global Gaming Business Unit на HP.
AVG Anti-virus Professional 7.5 защитава срещу вируси, троянски коне, червеи и потенциално нежелани програми, докато AVG Internet Security 7.5 предоставя цялостна защита чрез комбинация от антивирус, антиспайуер, защитна стена и антиспам. И двата продукта са сертифицирани за работа с Windows Vista.

Коментар