Безобидно съобщение вкара в затвор разведен

Седем дни в затвора прекара американец, заради това, че е изпратил текстово съобщение до бившата си жена през социалната мрежа Facebook.

Дилън Озбърн е поканил своята екс половинка, с която е разведен от няколко години, да се присъедини към Facebook, разказва The Telegraph. По решение на съда обаче 37-годишният мъж е нямал право да контактува с нея.

След като получила съобщението, бившата съпруга на Озбърн се оплакала в полицията и на Дилън били наложени десет дни затвор, от които той излежал седем.

Потърпевшият твърди, че текстовото съобщение е изпратено от портала автоматично, без неговото знание. Според Озбърн, съдията дори въобще не е разбрал за какво го е повикал и наказал.

Действително, при регистрация на нов потребител, Facebook изпраща съобщения до контактите от адресната книга с предложение за присъединяване към мрежата. Но за да се активира процедурата, потребителят трябва съзнателно да влезе в съответен раздел на сайта и да въведе паролата от пощенската си кутия.

Коментари по темата: „Безобидно съобщение вкара в затвор разведен”

добавете коментар...

  1. Васко

    Но за да се активира процедурата, потребителят трябва съзнателно да влезе в съответен раздел на сайта и да въведе паролата от пощенската си кутия.

    Ох, много глупаво изказване, този който го е писал не е помирисвал и фейсбук.

Коментар