Xiaomi подготвя 8-ядрен смартфон

4-ядреният смартфон Hongmi скоро ще бъде последван от модел с 8 ядра

4-ядреният смартфон Hongmi скоро ще бъде последван от модел с 8 ядра

Китайският производител Xiaomi продължава настъплението си на пазара за смартфони. Компанията подготвя мощен 8-ядрен модел.

Xiaomi планира да пусне до края на годината смартфон на база хардуерна платформа MT6592 с осем изчислителни ядра.

Подобен процесор ще залегне и в модели на Lenovo, Oppo Mobile, Cionee и Vivo, събщи Economic Daily News.

Преди това обаче Xiaomi ще атакува пазара с 4-ядрен смартфон Red Rice, базиран на чип MT6589T. На 5 септември пък компанията ще обяви телевизори с диагонал на екрана от 47 до 55 инча, както и смартфон Mi3, оборудван с 5-инчов Full HD екран.

В края на юли Xiaomi въведе 4,7-инчовия Dual SIM смартфон Hongmi (Red Rice) с HD eкран, 1 GB оперативна памет и 4 GB флаш памет, 8-мегапикселова основна камера и предна с резолюция 1,3 мегапиксела.

Hongmi работи под управление на Android 4.2 Jelly Bean с обвивка MIUI V5 и разчита на батерия 2000 мАч. За броени минути след старта на продажбите бяха изкупени всички 100 хиляди бройки от първата партида.

Засега Xiaomi продава устройства само в Китай и Тайван, но от следващата година планира инвазия на световния пазар. По последни данни на Canalys, Xiaomi е изпреварила Apple на пазара в Китай и заема шеста позиция. Лидер по продажби на смартфони в страната е Lenovo.

Коментар