Шест холандски училища „Стив Джобс” отвориха врати

В рамките на проекта Steve JobsSchool учителите и учениците могат да общуват напълно виртуално

В рамките на проекта Steve JobsSchool учителите и учениците могат да общуват напълно виртуално

Шест нови холандски училища, носещи името Стив Джобс, отвориха врати тази седмица. Характерно за тях е, че използват като инструмент за обучение таблета iPad.

Образователният експеримент се провежда под патронажа на организацията O4NT. Училищата са разположени в Амстердам, Бреда, Алмер, Емен, Хефлин и Снеек. Master Steve JobsSchool в Снеек и училището в Бреда поддържат всички средни класове, а останалите са ограничени до началните класове.

Основният поток от знания за учениците в шестте училища постъпва от екрана на iPad, вкл. разнообразни интерактивни приложения и задания. На всеки два месеца учебният план се коригира със съвместните усилия на педагози, родители и самите ученици.

В рамките на проекта Steve JobsSchool учителите и учениците могат да общуват напълно виртуално, с помощта на видеоуслугата FaceTime или чрез чат приложението iMessage. Технология с допълнена реалност (AR) осигурява максимална реалистичност на комуникацията.

Концепцията за учебен процес около iPad е разработена от 65-годишния Морис Дехонд. Според него, този подход може да гарантира висока ефективност на преподаването.

O4NT планира да увеличи двойно броя на училищата в инициативата до края на годината, а към началото на следващата година да разгърне идеята и извън пределите на Холандия.

Коментар