Apple подготвя платена интернет телевизия

Apple подготвя собствен телевизор и платена уеб базирана ТВ услуга (на снимката: концептуален модел на телевизора iTV, изготвен от Guilherme Schasiepen)

Apple подготвя собствен телевизор и платена уеб базирана ТВ услуга
(на снимката: концептуален модел на телевизора iTV, изготвен от Guilherme Schasiepen)

Apple води преговори с доставчици на телевизионно съдържание, сред които ESPN, HBO и Viacom. Компанията иска да пусна своя услуга за платена интернет телевизия, съобщи Quartz.com.

Услугата ще работи на принципа на приложенията, а не на каналите, но условията за ползването й ще са както при традиционните ТВ услуги. Предполага се, че Apple ще лансира своя версия на Pay TV в интернет, както и свой телевизор.

В продължение на много години Apple TV беше по-скоро хоби за американския ИТ гигант. Но сега изглежда, че компанията взима на сериозно тази пазарна възможност.

Твърди се, че кабелните оператори не гледат с добро око на амбициите на Apple. В Купертино обаче не бързат със сключване на договори, а подготвят пилотен проект за интернет телевизия, за да привлекат на по-късен етап доставчиците на съдържание. Скромно стартира и услугата Apple TV, но в последните години в нея се появиха канали от ESPN, HBO, и Hulu.

Коментар