Саша Безуханова ще бъде „посланик” на НР

Саша Безуханова, генерален директор на Hewlett-Packard България, ще бъде „посланик” на мултинационалния ИТ гигант по време на Европейската седмица на регионите и градовете 2007 в Брюксел, Белгия, съобщиха от компанията.
Инициативата „Отворени врати – Европейска седмица на регионите и градовете“ се провежда под патронажа на Данута Хюбнер, комисар по регионалната политика, и Мишел Делбар, председател на Комитета на регионите на ЕС. Очакват се рекорден брой участници – 4500 от 212 региони и градове от 33 държави.
На форума си дават среща местни, регионални, национални и европейски политици и ръководители, експерти по политики и представители на бизнеса, финансовия сектор и направителствени организации. Тази година семинарите ще бъдат посветени на новите регионални програми за 2007-2013 г. Мотото на проявата е: „Направете това реалност: регионите и градовете — източник на растеж и работни места“.
В рамките на инициативата Саша Безуханова ще има среща с еврокомисар Меглена Кунева, с която ще обсъди таксите за защита на авторското право и таксите върху вноса на ИТ продукти от страни извън ЕС, които директно рефлектират в увеличение на крайната цена за потребителите им от общността.
Саша Безуханова ще бъде специален гост и говорител в семинара „Устойчиво икономическо развитие – партньорство между мултинационалните компании и регионите”, в който основен акцент ще бъде поставен върху иновативната образователна програма на Hewlett-Packard в България, по която учат над 200 студенти от Техническия университет в гр. София, Софийския университет и Нов български университет.

Коментар