Daxian N100i – включва се в контакта без зарядно

Китайски производител предлага смартфон, който се включва в електрическата мрежа директно, без захранващо устройство. Всички необходими компоненти за зареждане са вградени в самото устройство и се привеждат в работно състояние при сваляне на задния капак.

Daxian N100i може да се зарежда директно от електрическата мрежа, без използване на зарядно устройство

Daxian N100i може да се зарежда директно от електрическата мрежа, без използване на зарядно устройство (снимка: Engadget)

Daxian N100i е евтин смартфон под управление на Android 4.0.1, който не впечатлява като хордуерни характеристики. Моделът стъпва на двуядрен процесор MT6517 с тактова честота 1 GHz, има TN екран с диагонал 4,3 инча и резолюция 800×480 пиксела.

Двусимовото устройство включва 4 GB вградена флаш памет, слот microSD, две камери с резолюция по 1,3 мегапиксела и батерия с капацитет 1800 мАч плюс допълнителна батерия в комплекта, съобщи engadget.com.

Daxian N100i работи в мрежи GSM 900/1800. Предвиден е и microUSB порт, през който също може да се зарежда батерията. Моделът се продава в онлайн магазини за около 80 долара.

Коментари по темата: „Daxian N100i – включва се в контакта без зарядно”

добавете коментар...

  1. Валери

    Драгомире, безконтактните зареждания са много видове, електрически, радио, UV, честотни, светлинни……. Важното е, кой стандарт или стандарти, ще се наложат. Може и да са комбинация от тях. Така, че…………… Естествено, най екологичният и безопасен за хората и природата!!! Едно е, да доближиш устройството до независимо какъв източник, па макар, и той да е закрит или открит. В близко бъдеще устройствата, ще се захранват от околната среда, била тя земна или космическа. Съвсем друго е, да си закачен за жицата. Когато не се зарежда устройството, няма никакво излъчване от източника, обичайният фон. Трансфера се осъществява само на това място, където е допряно или доближено устройството. На практика би трябвало да се получи безконтактен “ключ” със съответното “петно” на контакт. Всичко зависи от чуствителността на зарежданото устройство, неговата форма и…………

  2. Драгомир

    Безконтактното зареждане е глупост. Освен че харчи ненужна енергия, то е и вредно. Това е нещо, което няма да се наложи.
    Най-вероятно в бъдеще ще се наложи съвсем различен метод. Просто супер-лесна смяна на батерията. Без отваряне на капаци и други подобни. Това ще направи “зареждането” мигновено, а батериите които са си “изпели песента” ще се подменят автоматизирано (по материални линии, които ще влизат директно в дома).
    Милиони ще продължават да се харчат. Защото този който плаща не е този, който произвежда, а този който купува. А потребителят всеки го цока (и производители и търговци и политици – всички, от които зависи кои технологиите да се налагат).

  3. Валери

    Бъдещето е на безконтактното зареждане, както от мрежата, така и в автомобила, самолета, кораба?……. Може и от слънчеви панели и др. Че то, трябва да Ви е ясно! Ще има комбинирани контакти?! със специално гнездо всичко в едно за безконтактно зареждане и функциониране, ама?????………………. Загубите на енергия, ще са минимални. Първо си оправете стандартите за абсолютно всичко!!!!!!!……………на цялата Планета! Кога най после, ще почнете да мислите за………..Харчите трилиони и ресурси от глупост.

Коментар