FCC тества новия таблет Omni 10 на HP

HP подаде заявка във Федералната търговска комисия (FCC) за тестване на таблета Omni 10. Това е безспорен факт, че компанията вече разполага с работещ прототип на устройството, съобщи Liliputing.com.

Прототип на новия таблет Omni 10 на HP вече е предаден за тестване във FCC

Прототип на новия таблет Omni 10 на HP вече е предаден за тестване във FCC

Има известно разминаване обаче в информациите за името на новия продукт – той се споменава и като Omni 10, и като Slate. Засега не е ясно кое от двете имена ще предпочете HP при пускане на устройството на пазара.

Наименованието Omni 10 подсказва, че таблетът ще има 10-инчов екран. HP явно се интересува от този пазар, след не особено успешните опити за налагане на устройства като Slate 7.

Към момента липсва каквото и да е официална информация за мобилната платформа на Omni 10. Може да се предполага, че таблетът ще работи под управление на Windows.

Последната новост от HP при мобилните устройства е таблетът-трансформър Slatebook x2 на база Android и Nvidia Tegra 4. Едва ли Omni 10 ще бъде разновидност на този хибрид – по-скоро компанията ще предложи напълно нов продукт с друга операционна система.

Коментар