Samsung води на ТВ пазара вече 30 поредни тримесечия

Samsung ще покаже нови OLED телевизори на предстоящото изложение IFA 2013 в Берлин

Samsung ще покаже нови OLED телевизори на предстоящото изложение IFA 2013 в Берлин

Samsung Electronics запазва своето лидерство на световния пазар за плоскопанелни телевизори вече 30-то поред тримесечие, сочи проучване на DisplaySearch.

През първото полугодие делът на корейската компания при телевизорите възлиза на 27,1%. На второ място е LG Electronics, която държи 16,3%,  следвана от Sony с дял от 6,7%.

Samsung доминира в категориите течнокритални, плазмени и 3D телевизори, отбелязва Display Serach. В периода януари-юни компанията е контролирала съответно 25,9%, 45,2% и 31,4% от трите сегмента.

И през второто тримесечие на 2013 година Samsung отстоява позицията си на най-голям доставчик на плоскопанелни телевизори, сочи проучването на Display Search. Компанията е на първо място вече 30 поредни тримесечия и засега няма изгледи да отстъпи лидерството си през настоящата година – осма поред на доминация на корейския производител.

На изложението IFA 2013 в Берлин, което започва на 4 септември, Samsung ще покаже първокласни нови телевизори, вкл. OLED модели, както и такива с поддръжка на ултрависока резолюция (UHD).

Коментар