Всяка минута в интернет се извършват 1,4 милиона търсения

Всяка минута по света се извършват по 1.4 милиона търсения, като повечето от тях са през Google, показва ново проучване на comScore. Все още обаче Baidu.com е достатъчно силна търсачка в Китай, а NHM в Южна Корея, за да могат и двете да намерят място в световния топ 5, според докладабазиран на данни за трафика от месец август.
В миналото компанията публикува данни, отнасящи се само до една група страни. Статистиките на comScore и нейният конкурент Nielsen/NetRatings се наблюдават много внимателно от анализаторите на индустрията, макар и че двете фирми за измерване на интернет използват онлайн техники за събиране на информация, неодобрявани от повечето компании за проучвания.
Според данните от услугата qSearch 2.0 на comScore, през август са били направени над 37 милиарда търсения в световен мащаб чрез Google. Това е около 60% от всички търсения по света, а в САЩ – 50%. На второ място за пореден път се намира Yahoo с 8.5 милиарда търсения, следвана от Baidu.com с 3.3 милиарда, Microsoft с 2.2 милиарда и NHM с 2 милиарда.
В Китай, една от малкото страни, където Google не доминира, Baidu показва как един регионален играч може да пробие в топ 5 чрез пълното управление на един огромен пазар, посочватг от comScore. Резултатите на китайската търсачка е много вероятно да продължат да се подобряват.
Основното предимство на Baidu пред Google в Китай е, че търсачката има здрави традиции в страната, тъй като се е появила там много преди Google. NHM, от своя страна, е господар на пазара в Южна Корея, тъй като е успяла да отговори на предпочитанията на потребителите за човешки взаимоотношения пред софтуера, за да се получат по-стойностни резултати от търсенето.
Докладът на comScore е анализирал търсенията на 2 милиона потребители от 170 страни. Те се са съгласявали да инсталират проследяващ софтуер на своите компютри, като често са били съблазнявани с безплатни продукти и услуги, като скрийнсейвъри, игри и онлайн бекъп. comScore е събирала информация и чрез телефонни методи, като данните за търсенията са били обработвани, според възраст на потребителите, доходи и други фактори, различаващи групите.
Според проучването, през август над 754 милиона души са извършвали интернет търсене, като средно на човек се падат близо по 81 търсения, което прави около 61 милиарда търсения общо. В Европа и Латинска Америка, където проникването на интернет се увеличава бързо, броят на търсенията на човек надвишава средния.

Коментар