Стартира “фатален” 13-ти конкурс по програмиране

Стартира тринадесетото издание на частния конкурс по програмиране, организиран от списание PC Magazine Bulgaria и фирма Мусала Софт. Конкурсът ще се провежда в познатия формат – шест задочни кръга и един присъствен финален, като предстоящият сезон обещава изненади, поради оттегляне от активно участие на някои изявени състезатели, съобщиха организаторите.

„Фаталното число тринадесет леко смущава, предвид асоциациите, които буди, но се надяваме, че въпреки това конкурсът ще премине гладко както досега, а загадъчното тринадесет ще донесе само положителни вибрации”, коментира Елена Маринова, президент на Мусала Софт.
Конкурсът дава поле за изява на програмисти без значение на възрастта и професията им. Участват както състезатели от националните ученически и университетски отбори по информатика, така и начинаещи програмисти.

Някои от кръговете традиционно ще се проведат под патронажа на спонсори, сред които БАСКОМ (Българска асоциация на софтуерните компании), БАРС (Българска асоциация на разработчиците на софтуер) и Майкрософт България. Интересът и от други фирми и неправителствени организации ще осигурени повече награди в 13-то издание на конкурса, посочиха организаторите.
Почетен председател на журито ще бъде доц. д-р Красимир Манев, ръководител на Катедра “Изчислителни системи” към Софийския университет. Състезателите, които вземат участие във всичките шест задочни кръга и представят работещи решения, ще получат специални награди в края на конкурса.

Коментар