Sirius – тайнственият таблет на Nokia

Nokia Sirius идва с 10,1-инчов Full HD екран и прилича на смартфона  Lumia

Nokia Sirius идва с 10,1-инчов Full HD екран и прилича на смартфона Lumia

Феновете на Nokia вероятно очакват с нетърпение първия таблет на компанията. По все още непотвърдена официално информация, Nokia ще покаже устройството на 26 септември в Ню Йорк.

Сайтът The Verge публикува изпреварващо снимка и технически параметри на таблета с кодово име Sirius, позовавайки се на източници, запознати с плановете на Nokia.

Твърди се, че Sirius ще работи под управление на операционна система Windows RT, което не е изненада предвид тясната обвързаност на Nokia с Microsoft. На външен вид, таблетът прилича на смартфоните Lumia, базирани на Windows Phone.

Sirius идва с 10,1-инчов Full HD (1920×1080) екран и е по-тънък от актуалния модел на iPad, твърди The Verge. Устройството стъпва на четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800, има 2 GB оперативна памет, вграден SSD 32 GB и слот за карти памет microSD.

Според предварителната информация, Sirius разполага с две камери – основна 6-мегапикселова и предна 2 MP, поддържа работа в LTE мрежи, има портове microHDMI и microUSB. Батерията осигурява минимум 10 часа автономна работа на таблета.

Nokia Sirius се очаква в няколко цветови варианта. Заедно с устройството, компанията ще предложи срещу допълнително заплащане клавиатура с вградена батерия. Цената на таблета все още не е известна.

Коментари по темата: „Sirius – тайнственият таблет на Nokia”

добавете коментар...

  1. ozz

    па ше апнат дървото с тия 10 инчови таблети.

Коментар