Galaxy S5 ще има 16-мегапикселов сензор

Samsung ще вгради за първи път 16 MP камера с оптична стабилизация в Galaxy S5

Samsung ще вгради за първи път 16 MP камера с оптична стабилизация в Galaxy S5

Следващият флагман на Samsung при смартфоните, Galaxу S5, ще има нова камера с резолюция 16 мегапиксела и оптична стабилизация, съобщи SamMobile.com.

Разработката на новия сензор вече е в напреднал етап. Засега обаче няма информации кога Samsung ще пусне смартфона. Посочва се само, че появата на Galaxy S5 е неизбежно събитие.

Линията смартфони Galaxy S дебютира на пазара през 2010 г. Оттогава досега Samsung ежегодно пуска нови модели, увеличавайки цифрата в наименованието на продукта. В момента е актуален моделът Galaxy S4, който е на пазара от април тази година.

Първият Galaxy S имаше камера с резолюция 5 мегапиксела, моделите S2 и S3 дойдоха с 8 MP сензор, а S4 достигна 13 МP. Нито един от тези смартфони обаче не предлага оптична стабилизация на изображението.

Очакваше се подобна функция за бъде вградена в Galaxy Note III, който ще дебютира на 4 септември, но поради липса на достатъчно сензори, новият таблетфон ще остане без оптична стабилизация.

Твърди се, че освен в Galaxy S5 новият 16-мегапиксселов сензор ще намери приложение и в много други мобилни устройства на корейския производител. В момента само моделът Galaxy S4 Zoom има камера с оптична стабилизация. Добавянето й в Galaxy S5, ще позволи на Samsung да конкурира по този показател флагманите на Nokia – Lumia 920 и 1020.

Коментар