Япония планира лагери за интернет зависими деца

Половин милион японски ученици са зависими от интернет (снимка: Thinkstock)

Половин милион японски ученици са зависими от интернет (снимка: Thinkstock)

Над 500 хиляди японски деца на възраст между 12 и 18 години страдат от интернет зависимост, сочи официалната статистика. За да пресече по-нататъшното разрастване на това явление, правителството на страната планира създаване на специални лагери.

През следващата година ще бъде проведено изследване и на базата на резултатите от него японски експерти ще разработят програма за лекуване на учениците от интернет зависимост, предаде Телеграф. Инициативата цели да извади децата от виртуалния свят и да ги научи да общуват в реалността, пояснява представител на министерство на образованието.

Предвижда се организиране на специални лагери и центрове за обучение, в които ще бъде забранено ползването на интернет. Вместо това децата ще спортуват и играят с връстниците си. Физиотерапевти и психолози ще имат нелеката задача да ги върнат към реалния живот.

Лагери за лекуване от интернет зависимост отдавна има в Китай. Те обаче се прочуха с изключително строгите условия, като дори се стигна и до смъртен инцидент.

Коментари по темата: „Япония планира лагери за интернет зависими деца”

добавете коментар...

  1. Келешa

    Копеуе,аз “взимам”! 😀

Коментар