Gartner отличи Телерик като визионер в тестващия софтуер

Софтуерът за тестване Telerik Test Studio позиционира Телерик в магическия квадрант на Gartner

Софтуерът за тестване Telerik Test Studio позиционира Телерик в магическия квадрант на Gartner

Българският разработчик Телерик бе позициониран сред визионерите в Магическия квадрант на Gartner за интегрирани пакети за тестване на софтуер за 2013 г. с продукта си Test Studio. Телерик е първата компания от Централна и Източна Европа, отличавана досега в този квадрант на Gartner. Продуктът й Test Studio тества функционалността, производителността и натовареността на уеб, декстоп и мобилни приложения.

Според доклада на Gartner, компаниите визионери традиционно са фокусирани върху определена част от процеса по тестване на качеството – например върху тестване на облачни технологии, тестване на натовареност, както и автоматизирано функционално тестване. Именно там могат да се намерят истински новаторски технологии или поддръжка за тях, сочи анализът.

В доклада се отбелязва също, че тестването на софтуер може да бъде скъп процес, но софтуер с лошо качество води до ниска удовлетвореност на клиента, както и до нуждата от допълнително разработване и поддръжка. Следователно, наличието на конкретни инструменти и практики, които да поддържат качеството на софтуера, ще окажат положително влияние върху приходите на клиента.

„Признанието на Gartner е доказателство за всички, които стартират бизнес в България, че с истински добър продукт и стратегия не съществуват ограничения пред това, което могат да постигнат”, коментира Светозар Георгиев, съосновател и CEO на Телерик.

Интуитивният потребителски интерфейс на Test Studio улеснява сложните тестови процеси за уеб, десктоп и мобилни приложения. Софтуерът дава обща платформа за екипната работа между разработчици и специалисти по тестване, като включва широк набор от мобилни възможности и е единственото приложение за тестване, което се предлага в App Store на Apple.

За разлика от другите приложения за тестване, потребителят може директно да използва продукта на мобилното си устройство. Telerik Test Studio позволява извършване на детайлни тестове за „native”, уеб и хибридни приложения, както и лесна синхронизация на тези тестове във всички устройства посредством облачните технологии.

Коментар