Samsung ще покаже огромен UHD екран на IFA 2013

98-инчовият UHD на Samsung е най-големият подобен екран в индустрията

98-инчовият UHD на Samsung е най-големият подобен екран в индустрията

Samsung заяви амбиции да оглави световния пазар на дисплеи с ултрависока резолюция (UHD). На изложението IFA 2013 в Берлин компанията ще покаже 98-инчов широкоформатен UHD дисплей и 31,5-инчов UHD монитор.

98-инчовият UHD е най-големият в индустрията и предлага четири пъти по-висока резолюция, отколкото Full HD екраните на пазара. В резултат на това зрителите разполагат с картина от най-високо качество. Дисплеят може да се поставя и вертикално за по-голямо зрително поле.

На IFA 2013 Samsung ще покаже видео стени с големина 171 инча – приблизително с размера на автомобил – чрез свързване на три вертикално поставени един до друг UHD широкоформатни дисплея. Получената картина е с 12 пъти по-голяма резолюция от тази на Full HD дисплея.

Освен това на изложението в Берлин Samsung ще представи първия си 31,5” UHD монитор. Той е в съответствие с тенденцията за увеличаване размера на мониторите и е най-големият от този тип, който компанията произвежда.

Със своите 8,3 милиона пиксела, 31,5-инчовият UHD монитор притежава четири пъти повече пиксели от Full HD дисплеите (2,07 милиона пиксела) и предлага ярък, реалистичен образ с висока резолюция.

Мониторът поддoържа и функцията и калибриране. Това е възможно посредством подробна инспекция и разделяне на екрана на 25 части за проверка на цветовите стойности. Калибрирането може да се осъществи и с помощта на специален софтуер. Мониторът поддържа 99% покритие на цветовото пространство Adobe RGB.

Коментар