Dell възлага големи надежди на Windows 8.1

Джеф Кларк очаква новата платформа Windows 8.1 да пожъне успех сред корпоративните потребители

Джеф Кларк очаква новата платформа Windows 8.1 да пожъне успех сред корпоративните потребители

Dell оценява оптимистично перспективите пред новата операционна система Windows 8.1, която ще излезе официално на пазара на 18 октомври т.г.

Търсенето на компютри с Windows 8 е слабо, но устройствата с обновената версия Windows 8.1 ще се радват на по-голяма популярност, особено в корпоративния сегмент, смята Джеф Кларк, шеф на потребителския бизнес на Dell.

Windows 8.1 e значително по-добра от своята предшественичка, заяви Кларк по време на форума Dell Solutions Summit в Китай.

Американският производител възлага големи надежди на бизнес таблетите под управление на Windows, като смята, че тези устройства са по-подходящи за корпоративните потребители отколкото таблетите с други платформи.

Windows таблетите се отличават с по-голяма сигурност и простота на управление, отколкото устройствата на база Android и iOS, поради което Dell ще продължи да използва операционната система на Microsoft в своите продукти, отбелязва Кларк.

Dell ще се концентрира върху разработката на модели за бизнес потребители, тъй като в този сегмент има по-големи възможности за разграничаване на продуктите от тези на конкурентите.

Тексаската компания подготвя за пазара няколко нови таблета под Windows, но все още не е разкрила подробности за тях. Според източници от каналите за доставки, в момента Dell разработва 8-инчов таблет от корпоративен клас, както и 10,6-инчово устройство с процесор Intel Core или Atom.

Коментари по темата: „Dell възлага големи надежди на Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. Blah

    @7yjft
    То хубаво ще тръгва директно десктоп режима, ама Start бутона ще го има ли там? Или пак тия смотани менюта отдясно?

  2. 7yjft

    @Програмист:
    В 8.1 ще може да си настроиш при първоначално зареждане да се активира дирекнто десктоп режима. Хората са осъзнали “грешката” си и в услуга на бизнеса и употребата в десктоп компютри ти улесняват живота като премахват стреса от новото…
    Между другото колко често си рестартираш компютъра, че ти пречат въпросните плочки?

  3. Mac

    Доброто на 8-цата към момента, лично за мен е, че ме накара да си взема Mac. Е наистина има положителни страни, но това е поради факта, че Майкрософт се стараят повече от обикновено.
    Най-важното е, че се опитаха да наложат на клиентите си нещо, което те не харесват и не искат. А това е вече голяма грешка, защото увисват и производителите на хардуера.

  4. Програмист

    Вие луди ли сте??? Windows 8 и 8.1 няма никаква разлика. Заради тъпия start screen в Metro интерфейс, хората не разбраха колко добра ОС си е Windows 8. MS са тъпи и се опитват да си ***** хубавата ОС и да ни набутат Consumer bullshit. Вместо да правят бизнес и работно-ориентирана ОС, те се яко *****. Вече всички правим Уеб приложения и MS ****

Коментар