Google купи разработчика на смарт часовници WIMM Labs

Google разкри амбиции към пазара на носима електроника с поглъщане на WIMM Labs

Google разкри амбиции към пазара на носима електроника с поглъщане на WIMM Labs

Google направи стратегическа покупка в опит да заеме позиции на пазара за носима електроника. Интернет гигантът погълна компанията WIMM Labs, известна като производител на „умни” часовници.

Иновативният Android часовник WIMM One излезе на пазара през 2011 г., но не успя да се наложи като популярно устройство.

Въпреки това, усилията на WIMM не останаха незабелязани и през лятото на 2012 г. разработчикът сключи партньорско споразумение с неназована компания, като прекрати производството на устройства със собствената марка. Оказа се, че тайнственият партньор е бил Google.

Всички служители на WIMM Labs запазват работните си места, но не се съобщава с какво точно ще се занимават, нито стойността на сделката между двете компании.

Може да се предположи, че Google планира да разработи собствени „умни” часовници. Компанията вече създаде очила с допълнена реалност Google Glass и е напълно възможно да разшири асортимента си от носима електроника.

От друга страна, екипът на WIMM Labs може да се заеме с разработка на съвсем нови продукти в перспективната ниша на носимите компютри, вместо със смарт часовници.

Коментар