Уникална цифрова машина си купи „Фреш дизайн”

Първата в България дигитална преса от трето поколение Xerox iGen3 стана притежание на судио за дигитален печат „Фреш дизайн”, съобщиха от Xerox. До края на годината машината ще пристигне с екип от специалисти, които ще я инсталират и пуснат в експолатация в печатната база на студиото в София.
iGen3 е върхово достижение на съвременната индустрия за дигитален печат, посочват от Xerox. Компанията е вложила в разработването на технологията iGen3 над 1 милиард долара. 60 процента от световната дигитална продукция днес се произвежда на тези високоскоростни професионални машини, уточниха от Xerox.
„Инсталирането на машината Xerox iGen3 в България означава сериозна крачка в развитието на цифровите технологии в страната и региона, коментира Огнян Киряков, генерален директор на Xerox България.
Рекламните агенции са едни от най-големите потребители на дигитален печат, особено в случаите на къси тиражи, нерентабилни за офсетен печат. Машината е подходяща и за отдели на големи частни и държавни компании, ведомства и банки, където може да се използва за печат на бланки, листовки, брошури, каталози, календари, списания, книги, ръководства, визитни картички и др.
Продукцията може да бъде в тираж от 1 бройка до хиляди екземпляри, с персонализация и защитен печат. Разработените от Xerox специални ефекти за защита на билети, ваучери и други специфични документи, включват технологии за печат на GlossMark (холограмен ефект), флуоресцентен ефект, микротекст и др.
Xerox iGen3 произвежда до 6 600 пълноцветни копия в час (110 страници в минута) без маслен отблясък. Технологията на машината позволява получаване на отпечатъци, които по качество не се отличават от традициония офсет, и при това обезпечава с много висока производителност и възможности за персонализация.
iGen3 печата върху широк набор от медии, които могат да се съчетават, включително и синтетични. В това отношение машината няма аналог и превъзхожда офсетния печат – по качество, по рентабилност и по оперативност, твърдят от Xerox. Машината съкращава количеството и времето на ръчната следпечатна работа до минимум.

Коментар