Българите в Second Life ще открият търговски център

Българската земя във виртуалния свят Second Life вече е с изцяло нов облик, след като членовете на българската група приеха устройствен план и работиха за реализацията му близо месец. Групата Bulgaria е създадена в края на миналата година и наброява вече 455 души.
Одобрената концепция е за голям търговски център, построен във възрожденски стил с рекреативна зона в средата. Магазините в центъра ще се дават под наем, като за българските производители и търговци ще има преференции. При оптимална реализация на даваната под наем площ, приходите ще са достатъчни за изплащане на наема на земята и ще остават пари за други проекти на групата, пресметна авторът на идеята Maniac Choche.
За да се реализира строежът, земевладелците на групата Atanas Burton и Neli Richez продадоха два терена в региона Copperfield, които бяха първите придобити за българската група в Секънд Лайф. Разделянето с "историческата родина" позволи да се купят други два терена за закръгляне на основния парцел в съседния регион Taravista. Така търговският център се оформи в каре на близо 9 декара.
Сред строителите на тази възрожденска Секънд България се откроиха дизайнерът Insomniaca Petrov, ръководител на проекта, програмистът Itsoo Novi и многофункционалният Maniac. За прехода от хаоса към организирания капитализъм помагаха активно старите членове на групата, Lit, Bruce i Marika.
Официалното откриване на проекта е насрочено за събота, 20 октомври от 21 ч. Добър знак е, че вече много от магазините са наети и пълни със стока – коментират виртуалните българи. Освен, че ще генерира приходи за наема и спестявания за разширяване на земята, центърът ще създаде работни места и ще бъде информационен пункт за новодошлите българи в Секънд Лайф.
Към този български виртуален проект не е проявила интерес нито една институция. Всичко е направено с частни средства и усилия. Още през януари създателите на българската група изготвиха проект за българско посолство по примера на Швеция и го изпратиха до Външно министерство. Досега официалните власти нито са коментирали предложението в пресата, нито са отговорили на мейла, подписан с валиден български електронен подпис.

по темата: „Българите в Second Life ще открият търговски център”

добавете коментар...

  1. izidar

    Zaguba na vreme?
    Ikonomi4eski svetovmni giganti investirat tam i te edva li si gubqt vremeto!!!

    I tova ne6to nabira vse po-golqm inters i ikonomi4eska sila!

    Syvsem skoro ot tova pole moje da se izkarvat i dosta pove4e prihodi!
    A i e edna perspektivna osnova za mnogo pe4eliv6 biznes

  2. AIX

    При 8 ч. работа + 1 ч. почивка (средно), от къде време за такива дейности?
    Загуба на време!

  3. SL

    Хех тия са луди…

Коментар