Acer Iconia A3 – таблет за кинематографско изживяване

10,1-инчовият Iconia A3 идва с аудио технология Dolby Digital Plus, четириядрен процесор и широк ъгъл на видимост

10,1-инчовият Iconia A3 идва с аудио технология Dolby Digital Plus, четириядрен процесор и широк ъгъл на видимост

Acer ще покаже на изложението IFA 2013 в Берлин нов 10,1-инчов Android-базиран таблет Iconia A3, с акцент върху киноматографското преживяване.

Компанията позиционира Iconia A3 като устройство за мултимедия, забавления, игри и уеб преживявания. Любителите на филмите и музиката ще оценят завладяващия звук, широкия ъгъл на видимост и високата производителност.

Таблетът идва с технология Dolby Digital Plus, създавайки виртуален 5.1-канален съраунд през слушалки. За безпроблемни VoIP разговори, фоновият шум е намален до минимум, а вибрациите при промяната на силата на звука са редуцирани.

10,1-инчовият WXGA екран (1280×800) с IPS  технология предава точни цветове, независимо от ъгъла на видимост. Със своя четириядрен процесор Cortex A7 1,2GHz, Iconia A3 осигурява плавно HD видео (до 11 часа с едно зареждане на батерията), подобрени мобилни игри, както и бърза навигация за приложения и уеб сърфиране.

Iconia A3 включва технология IntelliSpin на Acer, която разширява функцията на таблета за завъртане на изображението, така че дори когато лежите, изображението на екрана да съответства на позицията, в която сте.

Новият таблет ще излезе на европейския пазар през октомври на цена от 249 евро. Потрребителите ще имат избор на модели с Wi-Fi и 3G, с 16 или 32 GB вградена памет, която може да се разширява с microSD карти.

Коментар