Макс Телеком стартира WiMAX мрежата

Макс Телеком стартира официално у нас своята WiMAX мрежа за безжичен интернет достъп, IP-базирани гласови услуги, IPTV (мобилна телевизия) и софтуерни услуги SaS (Software as Services). Компанията обяви, че това е първата в Европа национална телекомуникационна система, изградена по технологията WiMAX.

Операторът предлага безжичен високоскоростен интернет през модем с услугата MaxDSL и чрез карта за преносим компютър – MaxCard.
Потребителите могат да говорят по телефон от мрежата на оператора с код 0999. Гласовата услуга се предлага под името MaxVox и всичките й потребители говорят помежду си безплатно, без ограничение на продължителността на разговорите, независимо от това дали са в България или в чужбина.
Структурата на мрежата позволява свързване както с мобилните и фиксирани телефони, така и с алтернативните телекоми. Абонатите на услугите на Макс Телеком получават безплатно пакет от 40 телевизионни канала, които могат да гледат в реално време на компютъра си на адрес http://www.maxtelecom.tv/.
Всички клиенти, ползващи интернет от компанията, получават безплатно услугата MaxTelecom.info, разработена в сътрудничество с Google. Тя включва пакета с офис програми MaxApps, безплатно дисково пространство за съхраняване на документи и електронна поща с домейн maxmail.bg с обем 2 GB. Услугата е достъпна на интернет адрес www.maxtelecom.info. Тя е изгодна за малки и средни фирми, които могат да спестят разходи за собствен интернет хостинг и специализиран софтуер и същевременно да получат високоскоростен интернет и гласови услуги, посочват от компанията.
„Услугите ни са от ново поколение. Те са лесни за ползване, достъпни и висококачествени и дават свобода на нашите клиенти. Потребителите получават услугата там, където пожелаят”, заяви Красимир Стойчев, собственик и управител на Макс Телеком. Той демонстрира покритието в София с видео връзка от автомобил в движение с маркетинговия директор на компанията Пламен Вутов.
С изградената мрежа за София компанията вече има покритие в 10 града в България (Благоевград, Бургас, Дупница, Пазарджик, Перник, Петрич, Пловдив, Сандански, Сливен и София). Към момента операторът покрива 2 200 000 души, което е около 30% от населението в страната. Планираното покритие до края на 2008 г. е над 90% от населението в България, съобщиха от компанията.
Мрежата позволява скорост за трансфер на данни от 2 мегабита в секунда. До края на годината максималната постижима скорост ще бъде до 5 мегабита в секунда, заявиха от Макс Телеком. Инвестициите, направени от Макс Телеком, възлизат на 15 милиона евро. Компанията планира да инвестира още 15 млн. евро през 2008 г.

по темата: „Макс Телеком стартира WiMAX мрежата”

добавете коментар...

  1. Юзър

    Господин Стойчев,поне да се беше избръснал.Така правят нормалните хора и това се смята за знак на уважение към аудиторията,настоящи и потенциални клиенти.

Коментар