Cloudware приема плащания и във виртуална валута Bitcoin

Виртуалната валута Bitcoin вече може да се ползва като средство за разплащане в облачната платформа Cloudware

Виртуалната валута Bitcoin вече може да се ползва за плащания в Cloudware

Платформата за облачни услуги Cloudware започва да приема плащания във виртуална валута Bitcoin, съобщи доставчикът Нетера.

Ползвайки Bitcoin, потребителите на услугата ще получат предимства като бързина на разплащане, запазване на анонимността, сигурност на транзакциите и възможност за разплащане практически от всяка точка на света.

Системата за виртуални плащания Bitcoin оперира от 2009 година. Нейна особеност е пиринговата (p2p) система за предаване на данни, която съдържа две нива на защита на информацията за портфейла и сключените сделки. В самата система липсва централизиран емитент или регулатор, функциите на какъвто се изпълняват от набор от правила и непосредствено от участниците в системата.

Cloudware e платформа за предоставяне на облачни услуги от типа инфраструктура като услуга (IaaS). Тя предоставя комбинация от хардуер, софтуер, мрежова свързаност и дейта център инфраструктура под формата на виртуална инфраструктура, достъпна и управляема през интернет.

Клиентите могат сами да определят размера на необходимите им ресурси и кога да ги ползват, както и да ги променят по всяко време. Cloudware значително намалява времето за поддръжка, посочи доставчикът на услугата – Нетера. Предвидено е самообслужване чрез интуитивен уеб базиран контролен панел.

Коментар