Globul пусна новаторска услуга в още пет града

Globul Office Zone, първата услуга в България, която обединява мобилна и фиксирана комуникация в един телефонен апарат, вече се предлага на корпоративни клиенти в Плевен, Русе, Благоевград, Стара Загора и Хасково, съобщи Димитрис Люпис, директор „Продукти и услуги” в оператора. Досега услугата на Globul бе достъпна в София, Варна, Пловдив и Бургас.
„Бизнес-клиентите на Globul от тези пет града вече могат да разполагат едновременно с мобилен и фиксиран номер в своя мобилен телефон и да правят и получават обаждания с двата номера в рамките на своя офис”, допълни Люпис.  
С комбинираната услуга потребителите спестяват разходи за закупуване и инсталиране на фиксирана телефонна централа, както и съответните инсталационни такси за откриване на фиксиран телефонен пост. Globul Office Zone не изисква никакви настройки на използваните мобилни апарати, нито пък промяна на съществуващите мобилни номера от мрежата на оператора. Не се плаща и никаква инсталационна такса.
За да активират услугата, потребителите трябва само да заявят своето желание за ползване и да сключат договор с оператора. Клиентите получават обща кутия за гласови съобщения за двата номера и обща фактура за всички използвани услуги.
Всички разговори до фиксирани мрежи в рамките на населеното място струват 1,8 стотинки на минута, а междуградските разговори – 7 стотинки на минута. Разговорите с номера от мрежата на Globul се таксуват 48 стотинки на минута, а до останалите мобилни мрежи – 54 стотинки на минута.
Международните разговори до страните от Зона 1, която включва мобилните и фиксирани мрежи в САЩ, Канада и Русия и фиксираните мрежи в почти всички европейски страни, струват 14 стотинки на минута. Месечната такса за фиксиран телефонен номер е 12 лв.

Коментар