Пазарът на Android устройства превиши милиард

Броят на Android устройствата превиши 1 милиард, по данни на Google

Броят на Android устройствата превиши 1 милиард, по данни на Google

Броят на активираните устройства под управление на Android вече превишава 1 милиард, съобщи шефът на подразделението за Android в Google – Сундар Пичаи.

Новите данни потвърждават абсолютната доминация на Android на мобилния пазар – три от всеки четири смартфона се базират именно на тази платформа, отбелязва AndroidCommunity.

В последните три месеца обемът на пазара на устройства под управление на Android е нараснал със 100 милиона. През май 2013 г. Google съобщи за активни 900 млн. устройства, като ежедневно броят им нараства с 1,5 млн.

Това е впечатляващо, като се има предвид, че първото Android устройство беше активирано преди пет години, коментира рекордния резултат съоснователят на Google Лари Пейдж.

Наскоро анализаторската компания Flurry оцени годишния пазар на Android продукти на 576 млн. броя (506,9 млн. смартфона и 69,1 млн. таблета). На Samsung се падат 299 млн. смартфона и 29 млн. таблета.

По данни на Juniper Research, през второто тримесечие на 2013 г. на световния пазар са доставени общо 230 млн. смартфона, което е с почти 50% повече на годишна база и с 13% превишава резултата за първото тримесечие. IDC оценява световния пазар на смартфони на 237,9 млн. броя, което с 52,3% повече на годишна база.

Коментар