Стартира търг за ИТ система на документооборота в общините

Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) откри обществена поръчка за доставка и внедряване на информационна система за документооборот. Целта на проекта е на територията на 54 общини да се изгради цялостна автоматизирана информационна система за административно обслужване на гражданите, както по традиционния начин с хартиени документи, така и изцяло по електронен път.
Софтуерната система трябва да се организира като централизирана, що се отнася до управлението, достъпа и модификацията на данни. Тя трябва да отговаря на изискванията на оперативната дейност на общините и да обслужва нуждите им. Необходимо е също така да се отчитат европейските препоръки за междуведомствена оперативност на ниво техническа комуникация, както и рамката за оперативна съвместимост като цяло.
Изисква се системата да е изпълнена по клиент-сървър технология, а публичната част да предлага уеб-интерфейс, който да е интегрална част от цялостната архитектура. Системата трябва да предоставя всички свои функции в рамките на едно приложение, с единни потребителски интерфейс, начин на работа и бази данни, а не отделни приложения, обменящи данни помежду си.
Възложителят изисква още регламентиране на нива на достъп, потребителски групи имена и пароли, както и дефиниране на регистри, необходими за обслужване на общинските дейности. Трябва да има възможност също за интеграция с външни системи за електронна поща, за насочване на регистрирани в системата документи към служители, отговорни за обработката им, и пълно обслужване на приходни касови операции, издаване на фактури, приходни касови ордери и квитанции.
Системата трябва да предоставя на гражданите достъп през интернет за следене на състоянието на подадените от тях документи, както и възможност да заявяват административна услуга през интернет чрез универсален електронен подпис.
Крайният срок за подаване на документи за участие в търга е 26 ноември 2007 г. При оценяването на офертите на допуснатите кандидати 50% тежест ще има предлаганата цена, останалите 50% са за функционалността на системата.

Коментар