AVG Anti-Virus стана най-теглената програма в сайта Download.com

Безплатният софтуер за защита AVG Anti-Virus Free е най-изтегляната програма в сайта на – Download.com на CNET, съобщиха от компанията Бизнес Софтуер Дистрибутор ЕООД, която разпространява у нас продуктите на Grisoft. Освен това програмата е и първа по популярност, а комерсилната версия AVG Anti-Virus Pro е третият по популярност антивирусен продукт, според избора на редакторите.
CNET.com съобщава, че последната версия на AVG Anti-Virus Free за домашно, некомерсиално ползване, е достигнала 38 милиона изтегляния, като само за миналата седмица изтеглянията са над 925 000. Софтуерът AVG Anti-Virus Pro, комерсиалната версия на антивирусния продукт на Grisoft, е бил изтеглен над 2 милиона пъти и, както безплатното издание, има редакторски рейтинг „пет от пет звезди“ и потребителски рейтинг „четири от пет звезди“.
AVG Anti-Virus Free и Anti-Virus Pro са направени така, че да използват минимално ресурсите, като въпреки това осигуряват мощна защита срещу вируси, червеи, троянски коне и потенциално нежелани програми, които заразяват компютрите, посочват от компанията.
AVG Pro предоставя на малките фирми допълнителни ползи, като безплатна поддръжка, съвместимост с повече видове операционни системи, високоскоростни и непрекъснати осъвременявания. За разлика от него, AVG Free е предназначен за единични компютри и само за некомерсиална употреба, като не включва посочените предимства.

Коментар