AT&T удари десятката с продажбите на епълския iPhone

Нашумелият iPhone на Apple стана най-продаваният продукт на оператора AT&T. Около 1,1 милиона айфона са реализирани на американския пазар от AT&T и Apple през третото тримесечие на годината, по данни на Strategy Analytics.

Така общият брой на продадените сензорни смартфони възлиза на 1,35 милиона броя, откакто устройството беше пуснато на пазара.

AT&T е изключителен доставчик на iPhone, като продадените апарати могат да се ползват само в мрежата на оператора. По данни на анализаторите, айфоните съставляват 13% от всички хендсети, които AT&T продава в САЩ, и са четвърти като цяло на американския пазар.

Типичният притежател на iPhone е високообразован, мобилен и с шестцифрени семейни доходи, посочват от Strategy Analytics. Преобладаващата част от купувачите на айфона са между 20 и 30 години, а около една четвърт са в диапазона 50-60 години.

Най-продаваният хендсет в САЩ към момента е Motorola RAZR V3. Въпреки появата на много нови устройства, моделите от Топ 10 държат една четвърт от пазара.

Коментар