Intel инвестира в компания за рентгенови изследвания

Intel Capital, фондът на процесорния гигант за венчърни инвестиции, наля 11 милиона долара в израелска компания за рентгенови изследвания. Срещу тази сума подразделението на Intel ще придобие значителен дял в Jordan Valley Semiconductors.
Израелската компания разработва инструменти за метрология на полупроводниците, като в основата на нейната технология са рентгеновите изследвания. Продуктите на Jordan Valley позволяват точни измервания на различни компоненти в производството на полупроводници, на базата на които се ускорява технологичното развитие.
Jordan Valley действа в тази специфична и перспективна област от 12 години, като е лидер на пазара, с представителства в САЩ, Европа, Азия и Близкия изток. Очаква се инвестицията на Intel Capital да ускори разработката на нови технологии и продукти от израелската компания.
Intel Capital, заедно с MCI Management, са инвеститори и в българския WiMAX оператор Nexcom. Наскоро компанията разкри амбициозни планове за разгръщане на WiMAX мрежата на национално ниво, като в проекта ще бъдат инвестирани 20 милиона евро.

Коментар