България ще бъде партньор на панаира SYSTEMS 2007 в Мюнхен

България е страна партньор на международното ИТ изложение SYSTEMS 2007, което ще се проведе от 23 до 26 октомври в Мюнхен, Германия, съобщиха от асоциацията на софтуерните фирми БАСКОМ.
Участието на страната ни се подкрепя финансово от Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия и Германското дружество за техническо сътрудничество (GTZ). В организационната дейност се включва БАСКОМ, която традиционно от 5 години насам представя българската софтуерна индустрия в рамките на SYSTEMS.
На българския щанд под мотото "България – Талант, Иновации, Качество" ще бъдат представени 17 български компании и организации, подпомагащи ИТ индустрия. На 23 октомври на щанда ни ще се проведе "Ден на България", с акцент върху развитието на ИКТ сектора у нас, традициите и предимствата на страната ни в областта, както и утвърждаването на целия регион Югоизточна Европа като конкурентноспособна дестинация и зряла ИКТ индустрия.
Ще бъдат представени и примери за добри практики и успешни бизнес партньорства на чуждестранни фирми с български софтуерни компании. По време на четирите дни на панаира българското участие ще бъде съпроводено от индивидуални презентации на фирми и техните иновативни продукти, услуги и решения.
Както на миналогодишното изложение, така и тази година БАСКОМ и GTZ  организират среща-дискусия с български студенти в Германия. Инициативата цели да запознае българските студенти с развитието на ИКТ бранша в България и предлаганите възможности за реализация в тази област (стажове, практика, работа), както и да се получи обратна връзка за интересите, приоритети и желанието за развитие на студентите.

Коментар