ИТ гигантът EMC открива представителство в България

Корпорацията EMC, лидер в решенията за съхранение и управление на данни, открива свое представителство в София, стана ясно на пресконференция днес

Българският IT пазар се развива по-бързо от останалите в региона, заяви Петр Хошек, регионален търговски директор на EMC за Централна и Източна Европа. С откриването на офис у нас, компанията цели да затвърди позициите си в сферата на софтуерните и хардуерните решения за съхранение на данни и свързаните с тях услуги.

Ръководител на EMC България ще бъде Константин Стоилов. Представителството на компанията у нас ще се съобразява със специфичните условия в страната и ще гарантира по-ефикасна комуникация с партньори и клиенти, уточни Стоилов.

EMC е най-бързо развиващата се сред първите десет технологични корпорации в света. Миналата година доставчикът на решения за съхранение и управление на данни зае шесто място сред всички софтуерни компании в световен мащаб. Клиенти на компанията у нас са телекомите, финансови институции и държавни организации.

“През 2006 година EMC постигна приходи от $11,15 милиарда, излизайки на челно място в света по пазарен дял в областта на външните дискови масиви и софтуера за управление на процеса по съхраняване на данни”, посочи Петр Хошек.

EMC разработва високотехнологични решения за управление на жизнения цикъл на информацията (Information Lifecycle Management), с чиято помощ потребителите извличат максимална полза от своите информационни масиви, добави Хошек.

Коментар