Българи създават иновативен дисплей за Chevrolet

Български инженери от екипа на Johnson Controls разработват иновативен дисплей за инструменталния панел на Chevrolet Corvette Stingray модел 2014, съобщиха от компанията.

Дисплеят може да визуализира до 69 уникални източника на информация, като например интерактивен таймер и уред за измерване на температурата на гумите. 8-инчовият LCD екран, разположен в центъра на панела, е организиран посредством теми с възможност за преконфигуриране, които са разработени така, че да подават приоритетно информацията за специфични сценарии при шофиране.

Водачът може да преконфигурира измервателните устройства като използва три различни теми: track, tour, sport (писта, ежедневно шофиране и спорт). Например, ако използва пистовата тема, водачът може да преконфигурира страничните и надлъжните сили на ускорение да определят колко близо са до достигане на крайните възможности на Stingray.

Ако пък е избрана темата „ежедневно шофиране”, водачът може да разположи мултимедийните функции, използвани по време на обичайното пътуване до работа или при шофиране на по-дълги разстояния.

Дизайнерските студиа на Johnson Controls прилагат подход към потребителския интерфейс, наречен взаимодействие човек-компютър, поясниха от компанията.  Екипите от специалисти в различни области работят заедно, за да уравновесят поведението на потребителя, контекста на средата при шофиране и технологията, която се свързва с усещанията на водача.

Развойният център на компанията в България е работил по проекта за иновативен дисплей през последните години. Моделът ще бъде представен на автомобилния салон във Франкфурт през този месец.

Коментар