Apple загуби $24 млрд. в деня след премиерата на iPhone 5S

Apple поевтиня с десетки милиарди долари след анонса на новите си смартфони

Apple поевтиня с десетки милиарди долари след анонса на новите си смартфони

Пазарната капитализация на Apple намаля с над 24 милиарда долара в сряда, 11 септември – деня след официалната премиера на новите смартфони iPhone 5S и iPhone 5C, показват данните на Nasdaq.

Акциите на компанията загубиха 2,3% от стойността си веднага след презентацията на 10 септември, като търговията приключи на ниво $494,64.

На следващия ден спадът продължи до $467,71 при затваряне на борсата, което бе с 5,44% по-ниско от нивото във вторник.

В резултат на поевтиняването на акциите в сряда, пазарната капитализация на Apple намаля с $24,5 млрд. само за един ден и в момента възлиза на около $424,9 млрд. долара.

В средите на анализаторите се надигат гласове, че Apple трябва да се откаже от буквата S в наименованието на новите си устройства. Компанията все по-често е критикувана за липсата на значими иновации в новите й продукти.

Според някои наблюдатели на пазара, самите смартфони вече не са продуктът, който може да предложи революционни иновации. Големият удар, който Apple направи с пускането на iPhone, би могъл да се повтори с нов тип устройство.

Коментари по темата: „Apple загуби $24 млрд. в деня след премиерата на iPhone 5S”

добавете коментар...

  1. читател

    И аз не съм фен на Епъл,но си прав!

  2. баба ти

    интересно, защо 64 битова архитектура на процесора и 64 битова операционна система (за пръв път в мобилно устройство) не се смятат за иновация. Не съм фен на Apple, но този телефон наистин е револщционен

Коментар