Вице на Google и основател на Интернет идва у нас

Вице на Google и основател на Интернет идва у нас
Винт Сърф и други ИТ величия пристигат по покана на ДАИТС
28-06-2006
Представители на световния ИТ елит ще посетят България
от 3 до 5 юли, съобщава Държавната агенция по информационни технологии и съобщения (ДАИТС), която е инициатор на визитата. Част от делегацията ще бъде в София по покана на президента Георги Първанов.
Сред гостите е вицепрезидентът на Google и председател на Управителния съвет на Международната корпорация за Интернет-имена и Интернет-адреси (ICANN) д-р Винт Сърф, известен още като един от създателите на Интернет. Д-р Сърф е член на Съвета за информационни технологии (СИТ) към президента Георги Първанов.
Останалите участници в посещението са Филип Грабензее – председател на управителния съвет на „Афилиас” (компанията е един от основните доставчици на услуги за регистрация на имена на домейни); г-жа Лин Сейнт Амур – президент на международното "Интернет общество"; Едуард Вилц – президент на Public Interest Registry; Брайън Кют – вицепрезидент на „ВериСайн” (основен регистратор в домейн зоната от най-високо ниво в областта на .com и.net); Фред Бейкър от Cisco Systems – председател на Управителния съвет на Интернет общество; Естер Дайсън – издател; и Джордж Садовски – член на СИТ към президента.
По време на разговорите в ДАИТС ще бъдат обсъждани действия за ускорено развитие на информационното общество и възможности за съвместна дейност."Тази визита е признание, че развитието на информационното общество като цяло представлява един от основните приоритети на българското правителство", каза по повод посещението председателят на ДАИТС Пламен Вачков.

Коментар