Още един доставчик на Linix прегърна Microsoft

Споразумение за сътрудничество постигнаха Microsoft и TurboLinux, доставчик на операционна система и офис пакет с отворен код в Китай и Япония. Това е поредният съюз на гиганта от Редмънт с компании от индустрията на отворения код, след сделките с Novell, Linspire и Xandros.
Партньорството с TurboLinux предвижда двете компании да работят съвместно за подобряване на съвместимостта на системите Linux и Windows Server, гласи прес съобщение от Microsoft. Предвижда се също разработка на софтуер, който ще улесни прехода на потребителите към смесени мрежи на база Windows и TurboLinux.
В пекинския офис на Microsoft ще бъде сформирана лаборатория, която ще тества новите програми и ще ги демонстрира на партньори и потребители. В допълнение, Microsoft няма да повдига искове срещу потребители на TurboLinux, свързани с нарушаване на нейни права върху интелектуална собственост.
Споразумението предвижда също TurboLinux да интегрира в своята операционна система средства за взаимодействие с търсачката Microsoft Live Search, която набира все по-голяма популярност.

Коментар