Водеща ИТ корпорация назначи нов директор у нас

Рич Боуман е новият Генерален директор на Tumbleweed България, съобщиха от компанията, специализирана в управляемия трансфер на файлове и защита на информацията.
Боуман ще ръководи дейността на Tumbleweed у нас и едновременно с това ще продължи да развива глобалната техническа поддръжка на корпорацията в качеството си на вицепрезидент на този отдел. Новоназначеният мениджър се премести от седалището на Tumbleweed в Редууд Сити, Калифорния, в офиса в София.
Tumbleweed откри офис у нас през 2003-та година, като в момента екипът в София наброява 170 души, посочиха от корпорацията.
Рич Боуман встъпва в новата си длъжност с повече от 25 години управленски опит. Преди да се присъедини към Tumbleweed през декември 2005-та година, той е заемал длъжността вицепрезидент по глобално обслужване на клиенти в KANA Software, Inc. и Witness Systems, Inc. (Blue Pumpkin Software).
Рич е управлявал и дейността по електронна сигурност и информационна защита на Chevron Corporation. Мениджърът притежава магистърска степен по бизнес администрация от Университета на Северен Тексас.
"Българският пазар на труда в сферата на информационните технологии е висококонкурентен и една от моите цели е да работя за затвърждаване на Tumbleweed като желан и престижен работодател", заяви Боуман. 

Коментар